Yangında yeni evli çift de hayatını kaybetti

Yangında yeni evli çift de hayatını kaybetti

Erbil’in Soran ilçesinde 8 Aralık gecesi bir apartmanda çıkan yangında 30 yaşındaki Mustafa İsmail ile 24 yaşındaki Sena Samiya çifti de hayatını kaybetti. Çift henüz bir yıl önce evlenmişti ve çocuk sahibi olmayı umut ediyordu.

 

Mustafa İsmail ile Sena Samiya, Soran Özerk İdaresi bünyesindeki Balekayetî mıntıkası ile Xelîfan nahiyesindendi.

Şimdi yasları tutulan Mustafa ve Sena’nın yakınları, çiftin can vermeden önce ailelerini aradıklarını söyledi.

Mustafa İsmail'in babası İsmail Sadık şunları söyledi:

"Evdeydim, Sena aradı, binada yangın çıktı, gelin dedi. Binaya vardığımda alevlerin büyüklüğünden dolayı yukarı çıkamadım. Binanın önündeyken de aradılar. Yarım saat geçti hala da hayattaydılar. Sonra pencereden görünen telefonlarının ışığı da söndü.”

Mustafa İsmail, Soran Üniversitesi Dil-Edebiyat Fakültesi Arapça bölümünde yüksek lisans öğrencisiydi, Sena ise bir okulda Kürtçe öğretmeniydi.

Beş haftadır yüksek lisans eğitimi alan Mustafa İsmail, geçen hafta da danışman öğretmenlere seminer vermişti.

Mustafa İsmail'in sınıf arkadaşı İsmail Hüseyin onun hakkında şunları söyledi:

"2012 yılında üniversiteye birlikte kabul edildik ve Mustafa Öğretmen okulu üçüncülükle bitirdi. 2023 yılında yüksek lisans programı açılınca tekrar birlikte kabul edildik. Mustafa Öğretmen ahlakı en yüksek insanlardan biriydi, okumaya hepimizden daha çok önem verirdi."

Yangında aralarında Mustafa ve Sena'nın da bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Sena ve Mustafa çifti henüz bir yıl önce evlenmişti ve çocuk sahibi olmayı umut ediyorlardı ancak hayatları trajik bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.