Yandex Türkiye ofisini kapatıyor

Yandex Türkiye ofisini kapatıyor

Rusya merkezli arama motoru Yandex, Türkiye ofisini kapatma kararı aldı. Türkiye'deki hizmetlerine devam edecek olan firma yönetim işlerini Rusya'daki ofisten yürütecek.

Rusya merkezli arama motoru Yandex Türkiye'deki ofisini kapatma kararı aldı.

Marketing Türkiye’nin haberine göre e-ticaret, navigasyon, mobil uygulama ve reklamcılık alanlarında Türkiye’de faaliyet gösteren Yandex, Türkiye ofisini kapatma gerekçesi olarak pandemi sürecinde düşen gelirleri gösterdi.

Yandex bu kararı Türkiye operasyonu başarılı ve kârlı olmasına rağmen bu kararı global önlemler doğrultusunda aldı.

Şirketin Türkiye ofisinde çalışanlar Ekim ayı itibariyle görevlerini noktalayacak. Türkiye pazarına 2011’de giren Yandex, ülkeden ayrıldıktan sonra da Türkiye’deki ürünleriyle hizmet vermeye devem edecek. Ancak bu hizmetler markanın Rusya’daki ofisinden yönetilecek.

Google'ın yüzde 84'lük pazar payına sahip olduğu Türkiye arama motoru pazarında Yandex'in ise Ağustos 2020 itibariyle yüzde 12.8'lik pazar payı bulunuyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.