Yanan 17 katlı bina çöktü: 30 itfaiyeci hayatını kaybetti

Yanan 17 katlı bina çöktü: 30 itfaiyeci hayatını kaybetti

Press TV'nin aktardığına göre, yangında 30 itfaiyeci hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonu, İran'ın başkenti Tahran'da en eski binalarından biri olan Plasku'da yangın çıktığını ve binanın çöktüğünü aktardı. Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği binasının bulunduğu İstanbul Dört Yol kavşağında (Çahar Rahı İstanbul) yer alan plastik ve tekstil atölyelerinin bulunduğu 17 katlı Plasku İş Merkezi çıkan yangın sonucu çöktü.


Press TV'nin aktardığına göre, yangında 30 itfaiyeci hayatını kaybetti.Devlet televizyonu, Plasku'nun Tahran'ın en eski binalarından biri olduğu vurgulandı. Plasku, Tahran'daki binalar arasında simgesel bir nitelik taşıyordu.

​Bina 1960'lı yıllarda İranlı Yahudi işadamı Habib Elghanian tarafından yaptırılmıştı.  Elghanian'ın plastik fabrikasının ismini taşıyan bina, döneminin en yüksek yapısıydı.

c2huenew8aa7tjp.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.