Yakupoğlu: Vergi ve SGK borçları yeniden yapılandırılmalı

Yakupoğlu: Vergi ve SGK borçları yeniden yapılandırılmalı

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari temsilcisi Cabbar Yakupoğlu, Hakkari’de 400 işveren ve Bağ-Kur’lunun icralık olduğunu ve hesaplarının bloke edildiğini söyledi.  

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) il temsilcisi Cabbar Yakupoğlu, ülke genelinde yaşanan ekonomik daralmanın Hakkari’de daha fazla hissedildiğini bu yüzden vergi ile SGK borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

SMMMO il temsilciliği görevine seçildiği mayıs ayından bu yana sektörün sorunları ile yakından ilgilenen Yakupoğlu, Hakkarim Dergisine özel açıklamalarda bulundu.

30 yıldır kentte Mali Müşavir olarak çalışan Yakupoğlu, ekonomik daralmanın en çok hissedilen illerden birinin Hakkari olduğunu, yaşanan sıkıntılardan dolayı 400 işveren ile Bağ-Kur’lunun icralık olduğunu söyledi.

Yakupoğlu, “2017 yılında 7020 sayılı düzenleme çıkartıldı. Borçların cezaları indirilerek ana vergiler ise 36 aya tekabül edecek şekilde yapılandırıldı. Ancak hükümetin çıkarttığı 7020 sayılı yasa ile 7143 sayılı yasa vergi mükellefiyetleri ülke genelinde yaşanan ekonomik daralma ve sıkıntılar nedeniyle borcunu ödeyemeyen mükellef oranı yüzde 60’larda görülmektedir. Hakkari’de ise 400’den fazla işveren ve Bağ-Kur sigortalısı icralık olmuş durumdadır. Hesaplarına bloke konulan işveren ve Bağkur sigortalıları ise daha çok mağdur duruma düşmektedirler. Yaşanan ekonomik daralma ve sıkıntılar nedeniyle işsizliğin yüz gösterdiği ilimizde hatta bölgemizde vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılması gerekir. Sayın Devlet büyüklerimizin dikkatini bu konuya çekmek istiyoruz” diye konuştu.  

Hakkari’de sanayinin olmaması ve istihdam olanaklarının kısıtlı olmasının işsizliği körüklediğini savunan Yakupoğlu, “Gençlerimiz iş bulmakta büyük sıkıntı çekiyor. Ekonominin canlanması için tarım ve üretime yönelik çalışmaların başlatılması gerekir. Her sektör ve alanda kendini gösteren ekonomik sıkıntıların önüne geçmek için gerekli önlemler alınmalıdır. Hepimiz bunun için çaba göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Serbest muhasebeci ve mali müşavirler olarak verginin tahakkukundan tahsilatına kadar devletin kurumlarına yardımcı olduklarını anlatan Yakupoğlu, vergi gelirlerinin artırılması ve devlet kurumlarının işleyişine katkı sunduklarını da sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.