‘Xewna Şevek Havînê’ oyunu Şişli’de sahnelendi

‘Xewna Şevek Havînê’ oyunu Şişli’de sahnelendi

Amed Şehir Tiyatrosu, tarafından sahnelenen “Xewna Şevek Havînê” oyunu, Şişli’de izleyiciyle buluştu.

Amed Şehir Tiyatrosu, İngiliz şair ve yazar William Shakespeare’in "Bir Yaz Gecesi Rüyası" komedyasını “Xewna Şevek Havînê” adıyla Kürtçe olarak sahnelediği tiyatro eseri Adana, Mersin Ankara turnesi ardından dün Kadıköy’de, bugün ise Şişli’de bulunan Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluştu. Yönetmenliğini Ferhad Feqî’nin üstlendiği oyunu, birçok kişi izledi.  

Tiyatro sanatçıları Avşîn Adıgüzel, Berfîn Emektar, Dicle Yavuz, Kemal Ulusoy, Mahmut Kösem, Mesut Erenci, Özcan Ateş, Özkan Şeker, Sena Özbey, Şahabettin Dağ, Şahperî Alphan, Şilan Alagöz, Yavuz Akkuzu, Zeycan Ateş’in yer aldığı geniş bir oyuncu ekibi tarafından sahnelenen iki perdelik oyun, izleyicilerden tam not aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanınca ellerindeki imkanlar da gasp edilen Amed Şehir Tiyatrosu, kentte kurdukları mütevazi bir salonda oyunlarını sahneliyor. Ancak bu salonun geniş çaplı oyunları kaldırmayan alt yapısı nedeniyle Amed Şehir Tiyatrosu yeni bir mekan için kampanya başlatmıştı. Oyunlardan elde edilecek gelire ek olarak dayanışma yoluyla 75 bin TL toplamaya çalışan ekibin, kiraladıkları 160 kişilik mekanın tamamlanması için 12 gün zamanı kaldı.

Sahnelenen her oyunun ardından destek olmak isteyenlere duyuru yapılıyor. Projeye katkı sunmak isteyenler fongogo.com/Project/amed-sehir-tiyatrosu-yeni-sahne-projesi-5 adresi üzerinden destek olabiliyor.

Oyun dakikalarca alkışlanırken, oyun bitiminde oyun sanatçıları 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nü kutladı. Oyunun ardından halay çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.