Wikipedia erişime açıldı

Wikipedia erişime açıldı

AYM’nin kararı BTK’ya gönderildi, site 22.30’da açıldı. Ancak bazı cihazlardan siteye girilemediği ifade ediliyor

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gönderildi.

Siteye erişim 22.30'da açıldı.

Ancak bazı bilgisayar ve cihazlarda erişim sorununun devam ettiği ifade ediliyor. 

Wikipedia hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu’nun 26 Aralık’ta verdiği ifade özgürlüğünün ihlali kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu karar doğrultusunda, 29 Nisan 2017'den beri erişime kapalı olan internet ansiklopedisi Wikipedia'nın ne zaman açılacağı tartışma konusu olmuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, tarih olarak Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının yayınlanmasını vermişti.

Wikipedia'nın avukatı Gönenç Gürkaynak, sosyal medya hesabından "beyan vermeme hassasiyetine son vererek" şunları yazmıştı:

Böyle bir konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmeme de AIHM'e gitmeme de gerek kalmamalıydı. O günlere daha hızlı ulaşacak yürütme ve yargı hassasiyetlerini edinmek için de, ülkemizde daha fazla ifade özgürlüğü lazımdır.

Karar BTK’ya gönderildi

AYM kararı kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderildi.

Erişim yasağı, saat (TSİ 22.30) itibariyle kaldırıldı.

Türkiye’den Wikipedia’ya normal yollardan en son yaklaşık 2 yıl önce girilebilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.