WhatsApp'dan bir yeni özellik daha...

WhatsApp'dan bir yeni özellik daha...

WhatsApp'a bir bomba güncelleme daha geldi. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'a gelen grup sohbetlerindeki güncelleme sonrasında şimdi de QR kod ile ödeme sistemi getirildi.

WhatsApp hiç kuşku yok ki dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması. Son zamanlarda yeni güncellemelerle birlikte yeni özelliklere kavuşan WhatsApp'a bir bomba özellik daha geldi.

Uygulamaya gelen son özellik ise QR kodu ile ödeme yapma. Ancak henüz android test sunucularında bulunan bu özelliği kullanmak için öncelikle aktif etmeniz gerekmekte. Aktif etmek içinse uygulamada bulunan üç noktaya tıklamak yeterli.

Ardından ödemeler seçeneğine giriş yapın ve karşınıza UPI ID ve UPI ID ve QR kod seçenekleri çıkacaktır. Bu seçeneklerden QR kod ödeme seçeneğini seçin. Sonrasında uygulama sizi kod tarama sayfasına yönlendirecektir. Daha sonra UPI ID ile doğrulaması tarafından takip edilen tutarı girin ve ödemenizi yapın.

Kendi QR kodunuzu ise ödemeler kısmında görebilirsiniz.

WhatsApp kullananlar dikkat! Tehlike geri döndü...

WhatsApp Gold yani WhatsApp'a ek özellikler kazandıracağı iddiasıyla birçok telefona virüs bulaşmasına neden olan yazılım yeniden ortaya çıktı. En son ortaya çıktığında sık sık haberlere konu olan WhatsApp Gold için uzmanlar, dolandırma amaçlı bir program olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

ÜNLÜLER ÜZERİNDEN DOLANDIRIYORLAR!

Akıllı telefonlarda özellikle en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerinden dolandırılan, hesabı ele geçirilen insan sayısı giderek artıyor. WhatsApp üzerinden WhatsApp Gold yükseltmesi için insanlara davetiye mesajı gelirken, gönderilen mesajlarda bu yazılımı yalnızca ünlülerin kullandığı, yazılımın sızdırıldığı ve linke tıklanması durumunda kullanılabileceği yazıyor.

Linke tıklandığında ise dolandırıcıların kişisel bilgilere ulaşması ve telefonlara sızması için kapı açık kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.