Vladimir Putin Putin: Maskeler ve kısıtlamalar insanlara bıkkınlık getirdi

Vladimir Putin Putin: Maskeler ve kısıtlamalar insanlara bıkkınlık getirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir kez daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını koşullarında halka açık yerlerde tıbbi maske takmanın ve sosyal mesafeye uyulmasının önemini hatırlattı.

Putin, hükümet üyeleriyle toplantıda, ülkede günlük vaka sayısındaki artışla ilgili, “Elbette maskeler, sosyal mesafeler, karantina, okullarda, işyerlerindeki belli ve bilinen kısıtlamalar artık insanlara bıkkınlık verdi, ben onları çok iyi anlıyorum. Ama ne garip ki insanlar halen hissetmiyor, anlamıyor ve bu yüzden tüm dünyanın ve Rusya’nın çok tehlikeli düşmanla karşı karşıya kaldığına inanmıyor” ifadesini kullandı.

Bölge yönetimlerini her türlü senaryoya hazır olmaya çağıran Putin, “Moskova’da çok sayıda hasta gözlememiz yeni bir durum değil, ilkbaharda da böyleydi. Ama bu, bölgelerde her türlü gelişmelere, her türlü duruma hazırlıklı olunmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.