Viranşehir'de bombalı araçla saldırı: 1 çocuk hayatını kaybetti, 15 yaralı

Viranşehir'de bombalı araçla saldırı: 1 çocuk hayatını kaybetti, 15 yaralı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Savcılar Sitesi bahçesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa Valisi olayda 1 çocuğun hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

Şanlıurfa'nın Yenişehir Mahallesi'nde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında, bugün saat 20.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.  

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıya Twitter adresinden tepki gösterdi:

“Şanlıurfa Viranşehir'de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır.Terörle kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hâkim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”

ŞANLIURFA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.

KIZILAY BAŞKANI: KAN SEVKİYATI YAPILDI

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından patlama sonrası kan sevkiyatının ilgili hastanelere yapıldığını duyurdu.

BİNALAR BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Patlamadan ilk fotoğraflar gelirken, olay yerinde alevlerin yükseldiği ve çevredeki binaların büyük hasar gördüğü görülüyor.

c44zrsjuoaixoz5.jpg

16640956_10154210913001825_4358623644899901848_n.jpg

71549_55012_17022017213150_10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.