Vicdansızlığın bu kadarı! Ev kirasını ödemeyen Yüksekovalı aile dışarı atıldı

Vicdansızlığın bu kadarı! Ev kirasını ödemeyen Yüksekovalı aile dışarı atıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ev kirasını ödemeyen 6 kişilik Bulut ailesi ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Kiralık ev bulamayan aile çaresiz kaldı.

Yüksekova’da İpek Mahallesi’nde Afet konutlarında kiralık oturan Bulut ailesi ev sahibi tarafından oğlunun İstanbul’dan dönmesi gerekçesiyle evden çıkartıldı. Bunun üzerine ev reisi Menaf Bulut günlerce kiralık ev bulmak için sokak sokak dolaşmaya başladı. Bulut, tüm çabalarına rağmen ev bulamadığını, bulduğu kiralık evler için de ev sahiplerinin yüksek fiyat istediğini belirtti.  

Çareyi kayınpederinin evine sığınmakta bulan baba Bulut, eşi ve 4 çocuğunu beraber alarak bir odaya yerleşti. Ev eşyalarını da odaya sığdırmaya çalışan 6 aile, dar odada hayata tutunmaya çalışıyor. 

15 Temmuz Şehitleri Orta Okulunda okuyan 7. Sınıf öğrencisi Nisanur Bulut (12, ) “Daha öncesine kadar derslerim çok iyiydi. Buradaki psikolojimiz, durumumuz bizi çok etkiliyor. Her gün odamıza bakıp ağlıyoruz. Babam gözlerimizin için dolu dolu bakınca çok üzülüyoruz. Bize yardım edecek kimse yok. Kimse bize yardım etmiyor" ifadelerini kullandı.

Yetkililerden destek  beklediğini belirten Bulut, “Annemizin babamızın yüzüne baka baka bu eşyaların içinde, küçük ve dar bir odada ders çalışmaya çalışıyoruz. Uyumaya çalışıyoruz. Ev sahibi bizi evden attı" dedi.

Çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Nisanur, “Öğretmenlerimiz kitap parasını istiyor. Biz götüremiyoruz. Arkadaşlarımız sürekli soruyor neden orda kalıyorsunuz bu yüzden çok üzülüyoruz. Küçükken böyle bir şey yamadım şimdi böyle baktıkça bende çok üzülüyorum. Devlet büyüklerimizden bize sahip çıkmasını istiyorum. Ders çalışacağım bir ortam istiyorum” dedi

Bu şartlarda çalışmak çok zor olduğunu belirten Yazgül Bulut ise, “Maddi durumumuzdan dolayı derslerimiz de çok düştü. Çalışmak için istediğimiz bir ortam ayarlayamadık. Normalde iyi bir öğrenciyim bu ortamdan dolayı çalışamıyoruz.  Bir evimiz olmadığı ve kalacak bir yerimizin olmadığı için üzülüyorum. Ev sahibi bizi evden attı. Bizde anneannemlere sığındık.  Eşyaları yerleştirdik oturacak yerimiz yok. Aynı oda da hem kalıyoruz hem de yatıyoruz. Bu eşyaların içinde ders çalışamıyoruz” dedi.

Daha önce kirada oturduklarını ve ev kirasını zor ödediklerini belirten Anne Rukiye Bulut, “Ev sahibi oğlumu evlendireceğim diyerek bizi evden çıkardı. Kalacak bir yer bulmayınca kiralarda yüksek olunca çocuklarımı alıp anneme sığındım. Anemin de 3 odası var, bir odasına çocuklarımla birlikte yerleştik” şeklinde konuştu.

Kiraya çıkacak durumlarının olmadığını belirten anne Bulut, “Çocuklarıma zar zor bakıyorum eşim günlük çalışıyor. 20-30 lira ancak çalışabiliyor. Çalmadık kapı bırakmadık. Birileri sesimizi duysun artık. Çocuklarımı okutamıyorum kendilerini derslerine veremiyorlar” dedi .

Kaynak:Yüksekovahalkınsesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum