Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

VEPSAŞ’TAN FABRİKA MÜJDESİ

           

Çok tüketimin olduğu yerlerde üretim hat safhada olur. Üretilen mekânlarda sefalet olmaz, fakir fukaradan söz edilmez… Dolayısıyla Hakkâri’nin hemen hemen tüm evlerinde fabrika çarkları son hızla harıl harıl dönmekte; tüm üretimler HALKI SOYMA siparişlerine yetmemekte ve yetişmemektedir.

Dolar bahanesiyle yükselişe geçen ELEKTRİK FATURALARI, neden dolarla inmeyi bilmiyor?

ABD doları ABD’den geliyor. Peki, elektrik direkleri, telleri, trafoları, şalterler, klemensleri ve ham maddesi olan elektrik üretimini sağlayan sular, barajlarda mı ABD’den mi geliyor? Nedir bu ADB dolarına sevdanız? Onlarla havalanıp, onlarla inişe geçmeyişiniz?

Elektrik sayaçlarını uzaylılar okuyorsa, faturalar Van’dan çıkıp mesajla abone sahiplerine iletiliyorsa; burada onlarca yüzlerce elamanın ARA KOMİSYONCULUK yaparak maaşlarını, sigortalarını, gelir giderlerini halka yansıtmanız doğru mu? Vicdanınız rahat uykuya dalıyor mu?

Milleti susturana kadar sözde topladığınız şikâyet dilekçelerini, susunca da sonuçlandırmadan üst üste istiflediklerinizi hangi kalorifer kazanında imha edeceksiniz?

Halkın tepkisini görüp bir iki ay faturalarda iyileştirme yaptıktan, kaç ay sonra yine fatura kabartma yarışına mı gireceksiniz?

Zırt pırt elektrik kesintileri için de projeleriniz arasında vatandaşa yüklü bir fatura ödetme hedefleriniz var mı? 

Çok mu büyüdünüz? Vatandaşı kiraladığınız o binadan o binaya, o birimden o birime göndererek şikâyetçi olacağı konudan daha ilk adımda neden pes ettirme noktasına getiriyorsunuz?

Halka yeni sayaçların ücretlerini yansıtacak kadar vicdan yoksunu musunuz?

Daha fazla sayaç bağlantısını yapmak ve ücret çıtasını yükseltmek için yarışan onca elemanın ücretini millete yükleyecek kadar açgözlü müsünüz?

Kilowatt’ın görünmediği ve fiyat tarifesinde müşterinin bihaber olduğu bir anda ödeme mecburiyetinde bırakılarak önüne atılan yüklü fatura hırsızlık, zorbalık ve adaletsizlik değil de nedir?

Halka yansıttığınız elektrik faturalarını Milli Piyango çekiliş dairesinde mi hazırlıyorsunuz? Neden tüketimleri birbirine yakın olan abonelerin faturaları arasında Sümbül Dağı büyüklüğünde uçurum farkı oluyor?

Bu dünyada helal haramı karıştırarak bir şekilde şişebilirsiniz, ya ötesi!

Gelin hep beraber 7/24 makine çarkları dönen Hakkâri’mizin yüzlerce fabrikalarından bir kaçına göz gezdirelim.

14.000.00 TL elektrik tüketimli HAKKÂRİ DURGUNLAR BÜYÜK ŞİRKETLER ZİNCİRİ FABRİKALARI

713.40 TL elektrik tüketen AŞKAN KAPALI SAYAÇLAR FABRİKASI (Üç yıldır sayaç tüketime kapalı olmasına rağmen)

701.10 TL’lik BOZKIR SAYAÇ YENİLEME FABRİKASI

538.65 TL KAVAL SAYAÇ AÇ KAPA FABRİKASI

545.70 TL elektrik ücretli HAKKÂRİ ENGELLİLER FABRİKASI

498.05 TL TANSU UZAYDA SAYAÇ OKUMA FABRİKASI

Nerde bu ilin sözde SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, neden bu zulme sessiz kalıyorsunuz? Hakkâri adını kullanarak dernek kuran dernek kurucuları hep beraber toplanıp anayasal haklar çerçevesinde bir yürüyüş, bir basın açıklaması yapmak çok mu zor?  

 

Selam ve dua ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum