VEPSAŞ Yüksekova'da Keson kuyularının elektrikleri kesti, şehir susuz kaldı

VEPSAŞ Yüksekova'da Keson kuyularının elektrikleri kesti, şehir susuz kaldı

Yüksekova Belediyesi’nin VEPSAŞ’a olan borcu nedeniyle, keson kuyularının elektriği yeniden kesilirken, şehirde su sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova Belediye Eş Başkanları, yetkililere seslenerek vatandaşın mağdur olmaması için elektriğin tekrar verilmesini talep etti. Eş Başkanların yaptığı ortak açıklamada, " Bu gün itibarıyla Vepsaş tarafından elektriğimiz birikmiş borç yüzünden kesilmiş bulunmaktadır. Belediyemizin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı ödemelerimizi yapamamaktayız. Ve bu hususu ilgili holdingin tüm yetkilileri ile görüşmeler yaptık. En açık ve şeffaf şekilde mali yapımızı kendileriyle paylaştık. İller bankasından kredi talebimiz dahil seçenekler sunuldu. Kamu hizmetini engelleyen bu davranış, şehrimize ve belediyemize uygulanmış bir cezadır. Savaş durumlarında dahi halkın suyu kesilmez. İlgililerin bu durumu borç bahanesine indirgeme lüksü yoktur. Bu bir ceza biçimidir. Duyarlılık ve sorumluluk alma vaktidir. İnsan hakkı ihlali, kamu hizmeti engeli, ve vicdani sorgulamaya ihtiyaç vardır. Kamuoyuna   Bildiririz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum