VEDAŞ ekiplerinin Zap Suyunda zorlu mesaisi!

VEDAŞ ekiplerinin Zap Suyunda zorlu mesaisi!

VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kış öncesi kentin sağlıklı bir şekilde enerji alması için çalışmalarına devam ediyorlar. Zap Suyunda enerji nakil hattını onaran ekipler zorlu doğa şartlarına meydan okuyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de kış mevsimi öncesinde enerji hatları ve devrilme tehlikesi olan elektrik direkleri yenileniyor.

VEDAŞ ekipleri Hakkari - Çukurca Karayolu üzerindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bahar aylarında Zap Suyunun debisinin yükselmesi nedeniyle hasar gören elektrik direklerini büyük zorluklara göğüs gererek onarıyorlar. 

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, vatandaşların kesintisiz bir şekilde enerji alabilmesi için çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kış hazırlıkları kapsamında hasar gören direkleri onardıklarını anlatan Özdemir, "İlk bahar aylarında Çukurca ve bağlı köylere enerji sağlayan enerji nakil hattının bulunduğu bölgede toprak kayması meydana gelmişti. Zap Suyu kenarında bulunan bir adet beton direğimiz zarar görmüştü. Bu sebeple Çukurca ve köylerine enerji verme noktasında zaman zaman sorunlarla karşılaşıyorduk. Vatandaşların kesintisiz enerji almaları için zor şartlara rağmen iletken aktarımı yapıp Zap Suyunun karşı tarafına yeni galvanizli çift devre direğini inşa ettik” şeklinde konuştu.

Çukurca ilçesi ile bağlı köylerinin enerjisinin tedarik edildiği hattı besleyen direğin malzemelerin iş makineleri yardımıyla Zap suyunun karşısına geçiren ekipler büyük zorluklara göğüs gererek işlerini yapıyorlar.

Zor şartlarda çalıştıklarını anlatan yüklenici firma çalışanı Yılmaz Şahin, ”Arazinin zor şartları nedeniyle paletli kepçe ile Zap Suyundan geçmek zorunda kaldık. Direklere tel kaldırma işini de kepçe ile yapıyoruz. Zorlu arazide imkan olmadığı için direkleri de kendi imkanlarımızla diktik. Geçen yıl suyun debisi artması nedeniyle beton direğimiz yıkıldı. Yeri uygun olmadığı için mecburen suyun diğer tarafına kurduk. İki gün boyunca direk dikme işi ile uğraştık. İki günde enerji hattını çektik. İnşallah bugün bitirip vatandaşa daha rahat bir enerji gitmesini sağlayacağız. 2008 yılından beri bu bölgeden çalışıyorum. Zorlu bir coğrafya şartlar bazen çalışmamıza engel oluyor’’ diye konuştu.

İbrahim Halil Akbaş ise, İlkbahar mevsiminde suyun yükselmesiyle elektrik direğinin yana yatması sonucu Çukurca ilçesi ve bağlı köylerinde sık sık enerji kesildiğini söyledi.

Akbaş,” Yıllardır Turan Yol Yapı Enerji firmasında çalışıyorum. Ekmeğimizi bu zorlu coğrafyada ölümü göze alarak çıkarıyoruz. Zap Suyunun tahrip ettiği direğin yerine başka bir direk diktik. Zorlu coğrafi şartlarına rağmen vatandaşımızın enerjisiz kalmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte çok zor şartlarda Zap suyundan geçerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkari- Çukurca Karayolu üzerindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında hasar gören betonarme direğin onarım işini tamamlayan VEDAŞ çalışanları yorgunluklarını kara çaydanlıkla ateş üzerinde yaptıkları çayla attılar.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-045.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum