VEDAŞ ekiplerinden Zap Vadisi’nde zorlu çalışma

VEDAŞ ekiplerinden Zap Vadisi’nde zorlu çalışma

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkâri ekipleri, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerin Zap Vadisi'ndeki zorlu çalışmaları dikkatlerden kaçmadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü ekipleri, kış hazırlıkları kapsamında başlattığı çalışmalara devam ediyor. Ekipler sarp dağların direk dikimine olanak vermemesi nedeniyle enerji nakil hatlarının onarımı da büyük zorluklar arasında gerçekleştiriyor. 

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, Hakkari merkez ve grup köylerini alternatif olarak besleyen enerji nakil hattındaki direğinin Zap Suyu debisinin yüksek olduğu dönemlerde hasar gördüğünü ekiplerin su seviyesini düştüğü son dönemde arızaya müdahale edebildiğini söyledi.

Zor şartlar altında bakım ve onarım çalışmalarını yaptıklarını anlatan Müdür Özdemir, "Çalışmalarımız sonucunda, olası bir arıza durumunda Hakkari merkez ve bağlı grup köylerinde enerji kesintisi yaşanmaması için alternatif hattımızın bakım ve onarımını gerçekleştirmiş olduk. Çalışmalarımız sırasında bizlere destek veren Hakkari İl Özel İdare Sekreterliğine teşekkür ederim” dedi.

VEDAŞ olarak kışa hazır olduklarını anlatan Özdemir, “Şebekelerimizi kışın olumsuz şartlarına hazırlamak için tedbirlerimizi aldık. Bu kapsamda; merkez, ilçe, köy ve mezralarımızdaki hat ve trafolarımızda bakım ve onarım çalışmalarımızı tamamladık. Filomuzdaki kar araçlarının bakımlarını yaptık. Kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içerisinde olacağımız kış planlamamızı hazırladık. Tüketicilerimize kaliteli enerjiyi sürekli sunabilmek için tüm gayretimizle görevimizin başındayız” diye konuştu.

vedass.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.