Van'da Üvercinka Tiyatro Festivali başladı

Van'da Üvercinka Tiyatro Festivali başladı

Van İpekyolu Belediyesinin katkıları ile Üvercinka Kültür Sanat Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Üvercinka Tiyatro Festivali” başladı. Festival 19 Mayısa kadar devam edecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Van'ın İpekyolu Belediyesi ve paydaşların sponsorluğunda, Üvercinka Kültür Sanat Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Üvercinka Tiyatro Festivali” çok sayıda sanatseverin katılımı ile başladı. 10-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festival kapsamında, resim sergisi, konser, söyleşi ve atölyeler düzenlenecek.

İsmini Cemal Süreyya’nın ilk şiir kitabından alan Üvercinka Kültür Sanat Topluluğu'nun düzenlediği 2. Üvercinka Tiyatro Festivali, Ressam Necat Karakaya’nın “Anlamlara Kelime Bulamayınca” isimli ilk kişisel resim sergisi ve Müzisyen Bêkes Abdal’ın Kanun dinletisi ile start aldı.

Düzenlen programdan sonra ünlü oyuncular Derya Alabora ve Deniz Çakır tarafından sahnelenen ‘Beyaz’ isimli oyunun gösterimi gerçekleştirildi.

Van Devlet Tiyatrosu Salonunda ‘Sanat Hoştur’ sloganı ile başlayan festival, İpekyolu Belediyesi, Sanat Sokağı Sürücü Kursu, Kervan Restoran, Artukbey Kahve ve My Suit Otel sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Van İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan’ın katılımı ile başlayan festival halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eş Başkan Kurt ve Yacan, gösterimden önce kısa birer konuşma yaparak sanatseverlere katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Eş Başkanlar daha sonra festival hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar. 

Oyun başlamadan önce Eş Başkan Yacan ünlü oyuncu Deniz Çakır’a, Eş Başkan Kurt ise yine ünlü oyuncu Derya Alaboraya festival hatırası olarak verilen tabloları taktim ettiler.

1-20190511160323.jpg3-846.jpg

5-450.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.