Van'da dil ve kültür atölyeleri açılıyor

Van'da dil ve kültür atölyeleri açılıyor

HDP Van Gençlik Meclisi, Kürt dili, folklor, gitar, erbane, bağlama ve tiyatro atölyeleri açıyor. Asimilasyon politikalarına dikkati çeken gençler, atölyelere katılım çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi, Kürt dili, folklor, gitar, erbane, bağlama ve tiyatro atölyelerini açıyor. Atölyeler için 1 Aralık'ta başlayan kayıtlar, 13 Aralık’a kadar sürecek. İktidarın gençlere dönük politikalarına karşı alternatif yaşamı örmeyi hedeflediklerini belirten meclis üyeleri, Kürt gençlerinin her alanda diline, kültürüne ve geleceğine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. 
 
Kültür alanın yok edildiğini dile getiren Meclisi Üyesi Hüsamettin Tanrıkulu, “Kapitalist sistem kültürü sadece zaman geçirme olarak yansıtılıyor ve kültürsüz bir toplum yaratılmak isteniliyor. Kültür zaman geçirme değil, bir toplumu oluşturan temel yapı taşıdır. Kapitalist sistemin biz gençlere dayattığı yaşam tarzına karşı atölyelerimizi kurarak cevap olmaya çalışacağız” diye belirtti. 

Gençlerin kültür, dil ve geleceklerine sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, “Gençlik her alanda kuşatılmış durumda. Üniversite okuyan gençleri geleceksiz bir yaşam bekliyor. Gençlik kapitalistler açısında ucuz iş gücü olarak görülüyor. Gençlik tüm dönemlerde olduğu gibi dinamik ve mücadelecidir. Bunu gören kapitalist sistem, gençliğin mücadeleden uzak olması için her alanda saldırıyor. Gençlik uyuşturucu bataklığına, fuhuşa ve yoz yaşamın içine çekilmek isteniliyor. İşte buna karşı biz de bugün gerçek anlamıyla kültürümüze ve geleceğimize sahip çıkmazsak, gençlik ve toplum özünü kaybedebilir. Bizler kapitalist sistemin bize dayattığı yaşama karşı her alanda mücadele etmeliyiz. Ülkede okuma oranı maalesef düşük. Aslında sistem bizim okumamızı istemiyor. Çünkü okumayan, düşünmeyen ve sorgulamayan bir toplum istiyorlar. Buna karşı okuma oranını yükseltmek için kitap kampanyası da başlattık. Herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.
 
Vanlı gençleri atölyelere katılmaya çağıran Meclis Üyesi Seyithan Karadaş  ise, “6 atölyeyle dilimize ve kültürümüze sahip çıkmak için ellimizden geleni yapacağız. Dilimize ve kültürümüze her alanda sahip çıkmalıyız. Geleceği biz gençler hep birlikte kurmalıyız” dedi. (MA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.