Van’da balık festivali gerçekleştirildi

Van’da balık festivali gerçekleştirildi

Van'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Turizm ve Seyahat Fuarı" kapsamında "4'üncü Van Balığı Festivali" gerçekleştirildi

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi önünde düzenlenen "4'üncü Van Balığı Festivali'nde, katılımcılara inci kefali ve ayran aşı ikram edildi.

Van Gölü aktivistleri öncülüğünde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Tuşba ve Gevaş belediyelerince desteklenen festival, yoğun ilgiyle karşılandı.Festivale katılanlar, balık yiyebilmek için uzun kuyruklar oluştururken, kurulan yer sofrasında ise Van balığı yemenin tadını çıkardı.Festivalle ilgili konuşan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van balığını tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

4'üncü Van Balığı Festivalini düzenlediklerini ifade eden Özel, "Sadece Van Gölü'nde yaşayan eşsiz bir balığımız var. Van Gölü Aktivistleri olarak bunu ülkemize ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Eşsiz olan bu balığın herkesin tüketmesini istiyoruz. Şu an diğer illerden gelen birçok insan var. Özellikle bu balığı onlara tattırıyoruz. Sadece Van Gölü etrafında yaşayan insanlar değil, İzmir'den, İstanbul'dan diğer insanların da bu balık türünü tatmasını istiyoruz" dedi.Festivalde yaklaşık 5 ton balık tüketildiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.