Van Gölü’nde kaçak inci kefali avı denetime takıldı

Van Gölü’nde kaçak inci kefali avı denetime takıldı

Van'ın Erciş, Muradiye ve İpekyolu ilçelerinde, inci kefali av yasağının başladığı 15 Nisan'dan bu yana gerçekleştirilen denetimlerde, kaçak avlanan 2 ton ölü, 500 kilo canlı balık ele geçirildi.

 

DHA’nın hanerine göre bu dönemde avlanılması yasak olan inci kefalini korumak için denetimler sürüyor. Bu kapsamda, Tarım Orman İl Müdürlüğü ile jandarma ve polis ekipleri Erciş ilçesinin Çelebibağ, Muradiye'nin Bendimahi Çayları ve İpekyolu ilçesine bağlı Akköprü Deresi’nde denetimler yaptı.

Yasağın başladığı 15 Nisan'dan bu yana yapılan denetimlerde, kaçak avlanan 2 ton ölü, 500 kilo canlı balık ile toplam uzunluğu 2 bin 700 metre olan 36 adet manyat, uzatma ve serpme ağ ile diğer malzemeler ele geçirildi. Canlı balıklar suya bırakılırken, ölü balıklar ilçe Tarım Müdürlükleri ekiplerince imha edildi. Kaçak balık avlayan 8 kişiye de 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten 15 bin TL idari para cezası uygulandı.

Van Gölü'nün endemik türü olan inci kefali, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üremek için Van Gölü'nden tatlı sulara göç ediyor. Bu aylarda inci kefalinin avlanması yasaklanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.