Van Gölü'nde 1 göçmenin daha cenazesine ulaşıldı

Van Gölü'nde 1 göçmenin daha cenazesine ulaşıldı

Van'da 27 Haziran'da göle açılan teknenin batması sonucu kaybolan göçmenlerden birinin daha cenazesine ulaşılmasıyla toplam sayı 33'e yükseldi.

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde göle açılan ve bir daha haber alınamayan tekne, Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuştu. Sabah saatlerinde Jandarma İç Güvenlik Timleri, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Sahil Güvenlik ekipleri tarafında başlatılan çalışmalar sonucu 1 göçmenin daha cenazesinin çıkarılmasıyla toplam cenaze sayısı 33'e çıktı.

Cenazeler, Van Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarıyla Van Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Arama çalışmaları yarın devam edecek.

106,5 metre derinlikte bulunan tekne ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle daha önce 5 kişi tutuklanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.