Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

VALİMİZE SERZENİŞ

Sayın Valim, Kıymetli Yöneticim! Hepimizin malumudur ki yöneticilik aşk, şevk, azim ve kararlılık isteyen, vebal omuzlayan en zor mesleklerin başında gelir.

 

Seçilen veya atan her kim olursa olsun öncelikle halkının emrinde, hizmetinde, halkına hizmetkarlığı kabul etmeli, gelen ve gelecek tebrikler alkışlardan daha çok eleştirileri, öneride bulunanlara sevinmeli açık olmalı, takdir etmeli.

 

Çünkü insan nefs sahibidir. Övünmeye, övülmeye gelmez olur da nefsi galip gelirse şahsi ve şahsiyetini tar umar eder. Ama eleştiri, serzeniş ise nefsi baş aşağı eder. Her güzel ve hayr işleri öne çeker ve bu da yöneticiyi Allah’ın rızasına, halkın nezdinde, gönlünde, kalbinde, duasında takdire şayan kılar.

 

Gerek kayak merkezinin genişletilmesi ve yapılacak otel de gerek Sere Solanda yapılan esere gerek Jeotermal kaynaklarda yapılan çalışmalarda ve daha nice kalıcı ve güzel hizmetleri görmek halkımıza nasip olur inşallah.

 

Lakin bu hizmetleri görmek için malumdur ki yol birinci şarttır. Yol yoksa ulaşım olmaz. Ulaşım yoksa kalbe girmek, gönül almak, mazlumun duası içerisinde, halkın gönül tahtında yer edinmek zordur.

 

Yıllarca çıkış verilmeyen caddelere “çizik olsun ama yol olsun” felsefesi ve diklenenlere de  “işte mahkeme” yolunu gösteren, kara sapan makam aracını küreğiyle yön veren, halkının önünde yerde ki çöpe ilkin eğilen, suskun ama dik duruşuyla hafızalarda silinmeyen dönemin Belediye Başkanı Sayın Hüseyin ÜMİT Bey, Hakkâri’nin sıcak asfaltla buluşması mucize, çamurdan kurtulması imkânsız denilmesine rağmen neredeyse asfaltsız cadde sokak bırakmayan, nerede çalışma orada denetimde hazır bulunan, sessizce birçok esere imza atan eski Vali yardımcımız, şimdi ki Bayburt Valisi Sayın Cüneyt EPCİM Beyden, halkı için taş üstüne taş koyan, iğne iplik eğilen tüm yöneticilerimizden Allah razı olsun. Halkın gönlünde yer edinmiş ve dualarında buluşmuş bir yönetici için daha güzel ne olabilir?

 

Yıllardır tüm müracaatlara rağmen 4 Nolu Sağlık Ocağı arkası yaklaşık 100 metrelik yoldan mahrum kalan, yine aynı noktaya yakın iki ayrı 50 Metrelik yollar için araçların vergilerini vererek yaklaşık 1 Km yol dolamaları, yolsuz onlarca hane var. Uzakta yapılan dev hizmetler kendisi için yapılsa ne olur yapılmasa ne olur? Ambulans, itfaiye gibi acil durumlar hizmetine ulaşmadıktan sonra.

 

Bu Hakkari’de raflarda projeleri, bilgisayarlarda imarları bulunan lakin hizmete dökülmeyen onlarca yol sıkıntılarından biridir. Fakir fukara evine ulaşamıyorsa uzak dev yatırımlara hangi yollarla, nasıl ulaşsın?

 

Aciliyet gerektiren ikinci bir husus ise; Ramazan ayı ve bu salgın hastalığın geçişine kadar tüm bankalar önünde kadın, hasta, engelli halkımız uzun kuyruklar oluşturarak saatlerce ayakta kaplumbağa yürüyüşüyle hizmete ulaşmasına kolaylık sağlaması adına bankalarda ikinci bir vardiyayla iftardan sonra yada kısım kısım kolaylıklar sağlansa halkın yararına olmaz mı?

 

Yöneticinin sevinci; halkının memnuniyetidir. Alkış da duasıdır. Gönüllerde ve dualarda yer edinmeniz dileğiyle…

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum