Vali Toprak'tan Kutlu Doğum Haftası mesajı

Vali Toprak'tan Kutlu Doğum Haftası mesajı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kutlu Doğum haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) doğumunun 1446. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Peygamberimiz Hz. Muhammed;(S.A.V) insanlar içinden seçilmiş, inananlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir. Bundan tam 1446 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülüyordu.
 
Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V)’di. 
 
Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, bizlerin hangi prensipleri yerine getirirsek toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yine O’nun hayatından öğrenmekteyiz.
 
“Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hâsıl.” Muhabbet eğer içinde O varsa güzeldir. Bizleri  güzel ortamlarda buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir.
 
Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dilerim. Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevî’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun. Peygamberimizin (S.A.V) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.