Vali Toprak'ın Öğretmenler Günü mesajı

Vali Toprak'ın Öğretmenler Günü mesajı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajda öğretmenliğin maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir olduğunu belirtti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında şu ifadelere yer verdi:  

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.
 
İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde Ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir Dünya devleti haline gelecektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur." sözünde açıkça görüldüğü gibi Ulusal kalkınmanın temeli, eğitim ve öğretimden geçmektedir.
 
Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen toplumların kalkınmasından söz etmek mümkün değildir. Kendini mesleğe adamış öğretmenlerimiz ve her yönden iyi yetişmiş nesiller sayesinde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta kendi öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, görevi başındayken şehit olan ve aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.