Vali Toprak öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceledi

Vali Toprak öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceledi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Rehberlik ve Araştırma ile Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun tarafından karşılanan Toprak, merkezi gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim alan çocukları sınıflarında ziyaret eden Toprak, onlarla bir süre sohbet etti.

Çocuklarla yakından ilgilenen Toprak, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Vali Toprak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Toplumumuzdaki normal yaşıtlarına göre zeka, sanatsal ve matematiksel düşünme manasında çok önde olan çocuklarımızla, bazı yönlerden desteğe ve takviyeye ihtiyacı olan çocuklarımız bu şekilde ayrılarak en verimli hale, kendisine, vatana ve millete fayda sağlayabilecek en iyi noktaya getirebilmek için bu tip bir kurum.

Toprak,“İl genelinde 900 civarında öğretmenimize hangi kriterlerde çocukların önde olduklarını anlayabilecekleri, değerlendirebilecekleri bir eğitim verildi. Bunların önerileri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav yapılıyor. Bu sınav sonunda başarılı olan ve testleri geçen çocuklarımız yaşıtlarına göre önde değerlendirilecek bir hale geliyorlar. Bu yeteneklerini daha da geliştirip bilimsel yönde katkıda sağlanarak vatana millete, eğitim camiasına daha faydalı olabilmeleri için burada tam bir takviye altına alınıyorlar.” dedi.

1-250.jpg6-085.jpg7-064.jpgdsc_0019-001.jpg9-032.jpg2-222.jpg11-038.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.