Vali Toprak, Çukurca muhtarları ile bir araya geldi

Vali Toprak, Çukurca muhtarları ile bir araya geldi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayça Çukurca ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve İçişleri Bakanlığının tavsiyesi doğrultusunda Hakkari’de muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere muhtarlar toplantısı yapılıyor. 

Her ay Hakkari Merkez ile ilçelerin muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıların bugünkü ayağı Çukurca muhtarları ile yapıldı. 

Vali Toprak’ın Yüksekova Programı nedeniyle katılamadığı toplantı; Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Bekir Abacı ile Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayça, kamu kurum müdürleri ve muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi. 

Çukurca ve köylerinin temel sorunlarının ele alındığı toplantının ardından, Cömerd Ciğer Evinde muhtarlara yemek verildi. 

Yemeğe; Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ile Çukurca ilçesinde gelen muhtarlar katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve İçişleri Bakanlığının tavsiyesi üzerinde her ay il ve ilçelerdeki muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi.

VALİ TOPRAK: SORUNLARI MUHTARLAR İLE 

Ayda bir defa gerçekleştirdikleri toplantılar kapsamında Çukurca ilçesinin köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldiklerini anlatan Vali Toprak, “Muhtarların çoğunluğu ilde olduğu için bir değişiklik yaparak muhtarlarımızla Hakkari’de toplantı yapmaya karar verdik.  Ancak Sayın içişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun Yüksekova ilçemizde özel harekâtımızın Türkiye çapında örnek gösterilebilecek hizmet binasını açılışına katıldığı için Yüksekova’ya geçmek zorunda kaldım.  İlçedeki muhtarların toplantısı vekâleten Vali Yardımcısı Bekir Abacı başkanlığında yapıldı.  Toplantıda yatırımla ilgili hizmet götüren yatırımcı olan kurumlarımız orada hazır bulundular.  Buradaki sorunları muhtarlarla  görüşüp görüş ve önerileri alındı.  Yapılan, yapılacak veya planlanan çalışmalar ile ilgili fikir alışverişi yapıldı. Projeleri mmkan dahilinde en kısa sürede gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi. 

VALİ TOPRAK: PROBLEMLERİ YERİNDE ÇÖZÜYORUZ!

Bu toplantıların çok verimli geçtiğine dikkat çeken Vali Toprak, “Bu toplantılarda vatandaşlarımızın dertlerini problemlerini yerinde çözüyoruz.  Ele alınan konuların yüzde 70’ni ise çözüyoruz.  Çukurca’daki muhtarlarımızda merkez, köy ve mezralardaki sorunlarını dile getirmiş oldular. Kurumlarımız ise palanlarını yapıp yol haritası çıkarttılar. Bundan sonra bu toplantılarımız devam edecek.  Ben katılan tüm muhtar arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, daire müdürlerimize teşekkür ediyorum inşallah hizmet yarışımız bu şekilde aynı hızla devam edecek” şeklinde konuştu. 

ymk.jpg

y3-001.jpg

c2-004.jpg

c4-003.jpgc3-002.jpg

c5-004.jpgc1-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.