Vali Toprak, çalışan gazeteciler gününü kutladı!

Vali Toprak, çalışan gazeteciler gününü kutladı!

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Toprak yayınladığı mesajda,"Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyarak görev yapan gazetecilerin, toplumsal kalkınmada ülkemizin gelişmesinde önemli yeri ve değeri vardır.

Ülkemizin ve İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesini gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, meydana gelen sorunları kamuoyuna aktaran, önerileriyle çözüm yolunun bulunmasına yardımcı olan gazetecilerimiz, gücünü kamuoyu desteğinden alır.

Vatandaşlarımızın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında temel unsurlardan birisidir. Basınımız, görevini yaparken hukukun evrensel değerlerinden sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir.

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basınımızın bu ilkeleri her zaman göz önünde bulunduracağına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde olan değerli basın çalışanlarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyorum.

Bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevlerinde başarı dileklerimle tüm basın çalışanlarına selam ve muhabbetlerimi sunuyorum" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.