Vali için tarlaya halı serildi!

Vali için tarlaya halı serildi!

Edirne'de fidan dikimi yapılan nehir kenarındaki araziye görevliler toz kalkmaması için halı serdi. Halıyı kaldırtan vali, 3 bin fidanın dikim çalışmasını başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde erozyonla mücadele kapsamında düzenlediği ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ‘Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’ projesi kapsamında Edirne’de 3 bin selvi ve çam fıstığı dikildi. Vali Ekrem Canalp’ın da katıldığı Tunca ve Meriç nehirleri kıyısındaki tören nedeniyle araziye toz kalkmaması için protokol halısı serildi. Vali halıları, talimat vererek kaldırttı. Halının kaldırılmasının ardından Canalp, öğrencilerle birlikte fidan dikti. Canalp törende yaptığı konuşmada ise “Bu fidanlar belki 30 yıl sonra, altında insanların piknik yaptığı alanlar olacak. Ve 30 yıl geçtiği zaman bizim sevgili öğrencilerimiz de memleketimizin kaderinde rol oynayacak pozisyonlarda olacaklar. Anadolu’nun pek çok yerinde olduğu gibi bu fidanlar yeşillenecek, büyüyecek kent ormanı olduğu zaman Edirneliler burada yaşamaktan daha fazla huzur bulacaklar” dedi. Fidan diken öğrencilerden Lalaşahin Paşa İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Duru Erbaş, insanların ağaçları kaldırıp villalar yaptığını ve bunun yanlış bir davranış olduğunu söyledi. Ağaçların kaldırılmamasını isteyen Erbaş, “Bence herkes ağaç diksin. Bazı bilinçsiz insanlar bu ağaçları kaldırıp, villalar yapıyor. Bu çok yanlış bir davranış, bunun yerine daha fazla ağaçlandırmaları gerekiyor. Ama bir sürü taş alan var, oralara yapsalar villalarını, evlerini daha güzel olur. Bence daha fazla ağaç dikmeleri gerekir. Herkes ağaç diksin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.