Vali Akbıyık'tan "Yeşilay Haftası" mesajı

Vali Akbıyık'tan "Yeşilay Haftası" mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık mesajında," Ülkemizde Mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Derneği ilk olarak 5 Mart 1920 tarihinde, alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından "Hilâli Ahdar" adıyla kuruldu. Daha sonra Yeşilay adını alan dernek, başta sigara olmak üzere, tüm uyuşturucu maddeler ve alkollü içkilere karşı mücadele vermektedir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi yolunda alkol, tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerin neden olduğu tahribatın çeşitli etkinliklerle gözler önüne serildiği Yeşilay Haftası, önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Bu türden kötü alışkanlıkların bireye, aileye ve topluma verdiği zararları ortaya koyan Yeşilay Derneği ise her kesimden insanımıza yanlış alışkanlıklardan kurtulmak için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Zararları açıkça bilinmesine rağmen yapılan araştırmalar tüm dünyada zararlı madde kullanan insanların sayısının her geçen gün arttığını göstermektedir. Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır.

Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek, düzgün bir aile ve toplum yaşantısına sahip olmak, çocuklarımıza huzur, barış ve saygının hâkim olduğu bir gelecek bırakmak için; tütün, alkol, uyuşturucu başta olmak üzere ülke olarak tüm bağımlılıklara karşı bilinçli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Bağımlılığın önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.