Vali Akbıyık'tan, üniversite adaylarına ziyaret

Vali Akbıyık'tan, üniversite adaylarına ziyaret

Hakkâri Valisi İdris Akbyık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesindeki Halk Eğitim Merkezinin 530 öğrenciyi üniversiteye hazırlayan Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezini ziyaret etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valisi İdris Akbıyık il ve ilçe merkezlerinde temaslarına devam ediyor. Vali Akbıyık bugün de İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu  ile birlikte İl Milli Eğitim Müdrülğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi Bünyesi’nde 530 öğrenci 30 öğretmen ile üniversiteye hazırlayan Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezini ziyaret etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi yöneticileri ve öğrenciler tarafından kapıda karşılanan Vali Akbıyık, sınıfları dolaşarak üniversiteye hazırlanan öğrenciler ile bir araya geldi. 

Girdiği sınıflarda hem ders öğretmenleri hem de öğrenciler ile sohbet eden Vali Akbıyık, üniversite hazırlık eğitiminin önemine dikkat çekti ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Halk Eğitim Merkezi’nin bu konuda hayati bir görevi yerine getirdiği mesajını verdi. 

Öğrencilere sınavlara hazırlık için daha çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Vali Akbıyık, daha sonra sınav merkezinde çalışan öğretmenler ile bir araya gelip onlar ile sohbet etti. 

KPSS'ye hazırlanan bir öğrenci de Vali Akbıyık'tan KPSS kursunun açılmasını talep ederken, Vali Akbıyık İl Milli Eğitim müdüründen bu talebin yerine getirilmesini istedi. 

İl milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise amaçlarının liseyi bitirip herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrencilere bir şans daha verip  üniversiteye hazırlamak olduğunu söyledi. 

Gür, 2015 yılından beri

 Destekleme ve Yerleştirme Kurs Merkezi liseden mezun olup herhangi bir üniversiteye yerleşememiş öğrencilere eşit ağırlık, sayısal, ve sözel alanlarında üniversiteye hazırlıyor eğitimi verdiklerini ifade ederek, geçen yıl 180 öğrenciyi çeşitli üniversitelere yerleştirdiklerini belirtti. 

4-515.jpg

1-878.jpg

5-362.jpg6-264.jpg2-799.jpg3-635.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.