Vali Akbıyık'tan şehit ailesine bayram ziyareti

Vali Akbıyık'tan şehit ailesine bayram ziyareti

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Kurban Bayramı münasebetiyle şehit ailesini evinde ziyaret etti.


HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vali Akbıyık, Vali, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Doktor Savaş Şimşek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya ile birlikte Merzan Mahallesi'nde bulunan 1999 yılından Üzümcü Köyü Karakolunda çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu 9 çocuk babası Şehit Reşit Berk'in ailesini evlerinden ziyaret etti.

Berk ailesinin bayramını kutlayan ve onlarla sohbet eden Vali Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada sabah Kurban Bayramına Hakkari'de namaz ile güne başlandıklarını belirterek, ''Bugün aynı zamandan şehit Bedirhan bebek ve annesinin şehit edilişinin yıl dönümü tekrar onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunun haricinden Jandarmalarımız la bayramlaştık. Şimdi de şehit ailemizi ziyaret etmeye geldik. Tabi bu fırsatla tüm Hakkari halkının bayramını kutlarken, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ben kendim imkan bulduğum ölçüde gelmeye çalışıyorum.Tüm kurumlarımız şehit ailelerine ziyaret etmeye riayet ediyorlar. Tekrar buradan tüm Hakkarililerin bayramını kutluyorum. Tabi bu bayram Koronanın etkisi altında geçiyor.Toplum bayramlaşma yapmamaya gayret ediyoruz. Yine maske,hijyen,sosyal mesafe önemli. Özelikle İnternele veya telefonlaşma yoluyla bayramlaşıyoruz. Korona ile ilgili tedbirlerimizi dün itibari ile yayınladık. Düğünleri tekrar 4 saate düşürdük, taziyeleri tekrar kaldırdık. Tabi her şey Hakkari halkının daha huzurlu daha sağlıklı günlere kavuşması içindir. Biraz sabretmemiz ve dikkat etmemiz gerekiyor.İnşallah aldığımız tedbirlerle hep beraber bunu engelleyeceğiz.'' dedi.

3-20200731122246.jpg

1-20200731121942.jpg2-20200731121942.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.