Vali Akbıyık'tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Vali Akbıyık'tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valisi İdris Akbıyık mesajında, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Vali Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yasayla toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce, siyasi ve sosyal hakları elde ederek ülkemizde söz sahibi konumuna gelmiştir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına ve gençliğe verdiği değer ve haklarla doğru orantılıdır. Kuşkusuz ülkemizin büyük hedeflerine ulaşması, muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için kadınlarımızın da her alanda güçlendirilmesi  çok önemlidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, siyasetten ekonomiye, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünde millet, vatan, bayrak, devlet ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan vatansever kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimiz olarak, bitmek bilmeyen bir özveriyle yanımızda olan kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.