Vali Akbıyık'ın Yüksekova temasları

Vali Akbıyık'ın Yüksekova temasları

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesinde 1.010 öğrencinin ücretsiz olarak üniversiteye hazırlandığı Destekleme ve Yetiştirme Kursunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık,  Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzlee ile birlikte ziyarette bulunduğu Destekleme ve Yetiştirme Kursunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve öğretmenler tarafından karşılandı.

İlgililerden verilen kurs hakkında bilgi alan Val İdris Akbıyık, daha sonra sınıfları gezerek burada ücretsiz olarak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Vali Akbıyık, öğrencilere ideallerindeki mesleği sorarak hedeflerine ulaşabilmeleri için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Vali Akbıyık "Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin okuması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak sizlerin de çok çalışması lazım. Okuyan bir Hakkâri için "Bir Kitap Bir İnsan" kampanyasını başlattık. Bu kampanya kapsamında herkes bir kitap okuyor ve yanındaki birine de okutuyor. Bizler sizlere güveniyoruz. İnşallah sizlerde okuyup ideallerinizdeki hedeflerinize ulaşacaksınız." şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, kendilerine bunu imkânı sunan başta Vali İdris Akbıyık olmak üzere emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ettiler.

Liseyi bitirmiş fakat üniversiteye yerleşememiş olan gençlerin desteklenmesi, eğitimlerine katkıda bulunulması, sınav tekniklerinin verilmesi ve girecek oldukları bölümler ile ilgili olarak donanımlarının sağlanması amacıyla ücretsiz olarak hizmet veren Destekleme ve Yetiştirme Kursuna katılan öğrenciler, haftanın altı günü eğitim görürken bir günü ise deneme sınavına tabi tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.