Vali Akbıyık'ın Kütüphaneler Haftası mesajı

Vali Akbıyık'ın Kütüphaneler Haftası mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Kütüphaneler haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vaki Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi: "Her yıl mart ayının son haftasını, insanlarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için halkı bilinçlendirmek üzere Kütüphaneler Haftası olarak kutlamaktayız.

Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır.

İnsanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olan kütüphaneler, Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır.

Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir. Bu anlamda bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği içerisinde ücretsiz olarak, her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolleri oldukça önemlidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, halkımızın bilgi ve birikimlerinin artmasında ve bilinçli birer vatandaş olmaları konusunda yaptığı katkılarla kütüphaneler önemli görevler icra etmektedirler. Bu nedenle daha önce başlatmış olduğumuz ''Bir Kitap Bir İnsan'' kampanyası ile herkesin kitap okuyup yanında bulunan bir kişiye de kitap okutarak daha başarılı, daha mutlu, vatanını, milletini seven, vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki, kitaplar vazgeçemeyeceğimiz ve vefakar dostlarımızdır. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde çocuklarımıza ‘Lütfen evde kal, evde hayat var’ diyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere herkesin Kütüphane Haftası’nı kutluyorum. Bu anlamlı haftanın; çocuklarımıza evde kalarak kitap okuma alışkanlığı kazandırmasını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyor,  saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.