Vali Akbıyık'ın Avukatlar Günü mesajı

Vali Akbıyık'ın Avukatlar Günü mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türkiye Cumhuriyetinin, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı hedef alan ve bu yönde çalışmalarını sürdüren, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyledi. 

'Adaletin sağlanması; Hukuk devleti anlayışının asli unsurlarından biridir' diyen Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Demokratik hukuk devleti içinde yargı ile savunma makamı olan avukatlık müessesesi birbirlerine etle tırnak gibi bağlı kurumlardır.

Bir hukuk devleti olan ülkemizde, insanlarımızı sahip olduğu haklar konusunda bilgilendiren, hukuksal ilişkilerin yürütülmesi ve yargılamada savunmayı temsil etmek gibi önemli görevler üstlenen avukatlarımız, toplumumuzun huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamaları için gerekli olan adaletin sağlanmasında önemli bir yere sahiptirler.

Kamu vicdanını ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi için kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.