Vali Akbıyık yerel basın çalışanlarını kabul etti

Vali Akbıyık yerel basın çalışanlarını kabul etti

Hakkari Valisi İdris Akbıyık kentte yayın yapan internet siteleri ile yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve çalışanlarını kabul etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari'de yayın yapan internet sitleri ile yerel gazetelerin temsilcileri Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Akbıyık, Hakkari'nin ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, spor olmak üzere her alanda gelişmesi için çalışacakları mesajını verdi.

Kentin sorunlarını gazetecilerden dinleyen vali Akbıyık şunları söyledi: "Gelişme ve kalkınmada topyekûn bir işbirliği gerekiyor. Burada özel sektörün, STK’ların, basının rolü de önemli. Yapılacak olumlu işlere mutlaka olumlu katkılar vereceksiniz. Daha önce çalıştığım yerlerde eğitimle ilgili birçok projelerim vardı. İnşallah burada da yapacağız. Tabi önce geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de "Bir Kitap Bir İnsan" kampanyası başlattık. Herkes bir kitap okuyacak. Önce bir okuyalım dedik. Çünkü okumadan hiçbir şey olmaz. Herkes bir kitap okuyacak ve bir kişiye de okutacak. Kitap insan kadar insan kitap kadar kıymetlidir, kampanyamızın özeti bu. Kurumlardan brifing alıyorum. Burada en büyük sorun olarak gördüğüm işsizlik. İstihdam yaratmak yâda gençlerimize, insanımıza iş edindirebilmek için neler yapabiliriz bunları tespit etmeye çalışıyoruz. Çeşitli projelerle Hakkâri’ye katkı sağlamaya çalışacağız. Tabi ki özel sektöründe yatırımları önemli. Onlarında işlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Hakkâri’de gerçekten ciddi yatırımlar oluyor. Bunu mutlaka sizlerde görüyorsunuz. Burada insanların her şekilde sosyal, psikolojik olarak normalleşmesi lazım. Onun içinde bu hizmetler önemli. İnşallah bundan sonrada hep beraber elimizden geldiği kadar her alanda pozitif katkı yapmaya çalışacağız."
 
Sohbet ortamında gerçekleşen görüşmede, kentteki sorunlar ve çözümleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.