Vali Akbıyık ve KSPK heyeti Çukurca' yı ziyaret etti

Vali Akbıyık ve KSPK heyeti Çukurca' yı ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu (KSPK) üyeleri, Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesine çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. 

Vali İdris Akbıyık ile birlikte Çukurca İlçesini ziyaret eden KSPK Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve kurul üyeleri Hülya Koçyiğit, Prof. Dr. Ümit Meriç, Mehmet Özçay ve H. Hümeyra Şahin ile Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ilk olarak yaklaşık 1.400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Emir Şaban Camisi’ni ziyaret etti.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar'ın da eşlik ettiği Vali Akbıyık ve kurul üyeleri ardından 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi taş değirmeninde susamın tahine dönüştürülmesini yerinde inceledi,

ilçedeki tarihi taş evleri de ziyaret eden heyet üyeleri daha sonra Çukurca’da üretilen ve "Zap" markası adı altında satışa sunulan organik ürünleri yakından inceledi.

Daha sonra Çukurca Aile Destek Merkezine geçen Vali Akbıyık ve kurul üyeleri, burada kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru kilimleri yakında incelediler.

Çukurca İlçesi ziyaretinin ardından Hakkari'ye geçen Vali Akbıyık ve kurul üyeleri, çarşı merkezini gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler.

1-20190910125540.jpg2-20190910125540.jpg3-20190910125540.jpg4-743.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.