Vali Akbıyık, tarihi değirmende inceleme yaptı!

Vali Akbıyık, tarihi değirmende inceleme yaptı!

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Çukurca Kaymakamlığı tarafından restore edilen 400 yıllık tarihi taş değirmeninde susamın tahine dönüştürülmesini yerinde inceleyerek, ateşte susam kavurdu.

Vali İdris Akbıyık, ziyarette ettiği değirmende çalışan kadınlar ve vatandaşlarla sohbet ederek susamdan üretilen tahinin sofralarımıza gelişini yerinde görerek ilgililerden bilgi aldı.

Vali Akbıyık, vatandaşlarla birlikte ateşte susam kavurarak daha sonra üretilen tahinden tattı ve burada üretilen tahinin Çukurca Kaymakamlığı tarafından  "Zap" markası adı altında satışa sunulduğu Zap Softası ve paketleme tesisini ziyaret etti.

Çalışanlar görevlilerle sohbet eden Vali Akbıyık, Çukurca’da üretilen ve "Zap" markası adı altında satışa sunulan pirinç, incir, kurutulmuş üzüm, kurutulmuş dut, maş fasulyesi, sumak, ceviz, bal ve tahin gibi organik ürünleri yakından inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.