Vali Akbıyık, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi

Vali Akbıyık, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. 

 Valilik tarafından ordu evinde düzenlenen yemeğe; Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Aşık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Duygu Demirayak Durmaz, vali yardımcıları İdris Koç ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk,İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkâri İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman,  kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.  

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Hakkâri Müftüsü Faruk GÜRBÜZ tarafından dua yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Akbıyık, Gaziler Günü vesilesi ile düzenlenmiş oldukları yemek davetine katılan misafirlere teşekkür etti. 

19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik Rütbesiyle birlikte "Gazilik" unvanının da verildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün önderliğinde adeta yedi düvele karşı büyük destan yazıldığını ve bu mücadelede birçok şehit ve gazinin olduğunu belirten Vali İdris Akbıyık, "Bizim gönül coğrafyamız, Türk ve İslam dünyası, bütün mazlum milletler Türkiye Cumhuriyetinin güçlü olmasını ve kendilerine adeta hamilik yapmasını arzu ediyor. Biz öncelikle bu vatanın, bu toprakların, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için, vatan, bayrak ve millet için şehit ve gaziler veriyoruz."

Yurt içinde ve yurt dışında hain, şer güçlere karşı Türk milletinin tek vücut olup mücadele ettiğini aktaran Vali Akbıyık, milletin FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimine karşı koymasının bunun en güzel örneklerinden olduğunu ifade etti.

Vali Akbıyık, "Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizi saygı ile anıyor; ecdadımızdan bizlere emanet olan Vatanımızın müdafaası için canını ortaya koyarak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın Gaziler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum." şeklinde konuştu.  

Vali Akbıyık, yemekte bir araya geldiği gazi ve şehit aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Daha sonra Vali Akbıyık, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gerçekleşen programın ardından makamında ağırladığı 91 yaşındaki Kore Gazisi Yusuf KAYA ile birlikte çekindikleri hatıra fotoğrafını kendisine takdim etti.

Programın ardından, Vali Akbıyık, çocuklara kitap ve oyuncak hediye etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.