Vali Akbıyık, Okul müdürleri ile bir araya geldi

Vali Akbıyık, Okul müdürleri ile bir araya geldi

​Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ve Erciyes Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği iki günlük “Tamamlayıcı Eğitim” ne katılan Hakkari’deki okul müdürleri ile yemekte bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen evinde değişik okullarda görev yapan yaklaşık 60 okul müdürüne verilen yemeğe Vali İdris Akbıyık, eş Sevim Akbıyık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Burada konuşan İl Mili Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ve Erciyes Üniversitesi ile ortaklaşa düzenledikleri “Tamamlayıcı Eğitim” in iki gün sürdüğünü söyledi.

Müdür Gür,”Okul müdürlerimize  iki gün boyunca iki eğitimci arkadaşımız tarafından tamamlayıcı eğitimi verildi. Yine bu hafta Cuma ve Cumartesi günüde okul müdür yardımcılarına eğitimler verilecek. Eğiteme katılan okul müdürleri ile bir araya geldik. Sayın valimizde bizi şereflendirdi aramıza katıldı” dedi.


  Burada okul müdürlerine seslenen Vali Akbıyık ise, bu fırsatı yakaladığım çok iyi oldu tüm okul müdürleri burada dedi.

Vali Akbıyık,” Hakkari’ye geleli 5 gün oldu.  Bir yoğunluk var. Çok çeşitli konular var. Altyapı, üst yapı, eğitim, sağlık. Ama ben meslek hayatımda 24 yıl kaymakamlık, daha öncesi de var 27 yılık memuriyet hayatımda birinci meselem eğitim oldu.

Hakkari’de d birinci meselemiz eğitim olacaktır.  Benimde sizlerinde sizleri eğitimci ve okul müdürüsünüz, mutlaka ulaşıyorsunuz. Ama bir daha kendimizi muhasebe edelim birinci mesele eğitimin kitabını gündemimize alalım”


  Fidanlar fidanlarla büyüyor projesinin ardından bir proje daha başlattıklarını ifade eden Vali Akbıyık,” Geçen gün ağaç dikme törenine katıldık Fidanlar fidanlarla büyür.

Orada ilk defa öğrencilerle karşılaştık ve “Bir Kitap Bir İnsan” projesini başlattık.  Bütün okul müdürlerimiz burada iken bu vesile ile bu projeyi bir daha açıklayalım.

Bir kitap bir insan amacımız Hakkari’de, Hakkarililerin sizlerin ve hepimizin kitap okumasını teşvik etmek bir farkındalık yaratmak. Ne yapacağız çok basit önce kendimiz bir kitap okuyacağız sonrada okumaya bir kişiye okutacağız” dedi.

img_6878.jpgimg_1577.jpgimg_1578.jpgimg_1582.jpgimg_1581.jpgimg_1584.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.