Vali Akbıyık, öğrencilerin sevincine ortak oldu!

Vali Akbıyık, öğrencilerin sevincine ortak oldu!

Hakkari Valiliği, yarıyıl tatiline giren çocuklarımıza karne hediyesi olarak Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun unutulmaz kahramanlarından Hacivat-Karagöz gölge oyunu sahnelendi.

Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Karagöz sanatçısı Mehmet Melih Salcan tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen ve 2 gün süren Hacivat-Karagöz oyununu 3215 öğrenci izledi.
 
Oyunu izleyen ve keyifli dakikalar geçiren çocuklara Vali İdris Akbıyık da eşlik ederek çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Türk Gölge oyunu Hacivat – Karagöz çocuklara Valiliğimizin karne hediyesi olduğunu ve yarıyıl tatilinde her öğrencinin bir kitap okumasını dile getiren Vali Akbıyık, "Hakkari’ye kadar gelip sizleri eğlendiren, Türk Gölge oyununu günümüzde de yaşatan ve bizlerinde keyifli dakikalar geçirmesini sağlayan sanatçımıza teşekkür ediyoruz. Biz sizlerin en iyi şekilde yetişmesini mutlu ve başarılı olmanızı istiyoruz bunun içinde birçok projeler ve faaliyetler yapıyoruz. Kitap alıyoruz, tiyatro getirtiyoruz böyle sanatçılarla sizleri buluşturuyoruz. Bizim tek amacımız sizlerin daha iyi yetişmesi ".
 
Sahnelenen Hacivat- Karagöz gölge oyununu Vali Akbıyık'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve çok sayıda öğrenci izledi.
 
İzlenen oyunun ardından Vali Akbıyık ve beraberindekiler Halk Eğitim Müdürü Tahir Tekin’i makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı

1-945.jpg2-858.jpg3-675.jpg4-539.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.