Vali Akbıyık, Kayak Merkezini ziyaret etti

Vali Akbıyık, Kayak Merkezini ziyaret etti

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, 2 bin 500 rakımında bulunan Mergabüt Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Aşper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Hakkari kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan Mergabüt Kayak Merkezini ziyaret etti.
 
Vali Akbıyık, yapımı yakında zamanda tamamlanması beklenen dörtlü telesiyej ve pist alanında incelemelerde bulunarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
Daha sonra burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, Hakkâri Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında imzalanan protokol ile Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Hakkâri Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi’nin tamamlanması aşamasına geldiğini söyledi.

Mergabüt Kayak Merkezinnin Hakkâri’nin, Van’ın, Irak’ın ve İran’ın kayak ve dağ turizminde önemli bir merkezi olmaya aday olduğunu belirten Vali Akbıyık, "Şu anda Türkiye’de kar kalınlığının en fazla olduğu yer Mergabüt Kayak Merkezi. Burada yaklaşık bir buçuk metre kar bulunuyor. Ne Erciyes’te ne Uludağ’da nede Palandöken’de bu kadar kar yok. Şu anda telesiyej çalışmalarımız bitmek üzere. Yaklaşık 3 kilometrelik bir kayak alanı ortaya çıkacak. Telesiyej uzunluğu 1.180 metredir. Bu proje DAKA ve Hakkâri Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Hakkârililere hayırlı uğurlu olsun. Bugün kar yağışından dolayı kayak yapılamıyor. Ama önümüzdeki hafta vatandaşlarımız burada kış turizmini yaşayacaklar karın, dağın, hayatın tadını çıkaracaklar." diye konuştu. 

2-790.jpg1-867.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum