Vali Akbıyık İkiyaka Dağlarındaki çalışmaları denetledi

Vali Akbıyık İkiyaka Dağlarındaki çalışmaları denetledi

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesindeki İkiyaka Dağlarında bulunan Göllerbaşı, Düztepe, Binbir Kapı ve 3.365 Tepe Üs Bölgelerinde yapımları devam bina, kule ve güvenlik yollarını denetledi.

Komutanlar tarafından karşılanan Vali İdris Akbıyık, 3.200 rakımında bulunan İkiyaka Dağlarında vatan savunmasında bulunan asker ve güvenlik korucuları ile bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti.

Bölgedeki operasyonlarda büyük başarılara imza atan güvenlik güçlerine görevlerinde başarı ve kolaylıklar dileyen Vali Akbıyık, daha sonra buradaki Göllerbaşı, Düztepe, Binbir Kapı ve 3.365 Tepe Üs Bölgelerinde yapımı devam eden bina, kule ve güvenlik yollarını denetleyerek komutanlardan bilgi aldı.

Adeta dört mevsimin bir arada yaşandığı İkiyaka Dağlarındaki Cilo Sat Göllerini ve karla kaplı bölgeleri gezen Vali Akbıyık, bölgede artık dağcıların ve vatandaşların rahatlıkla gelerek buralarda piknik yaptıklarını söyledi.

Vali Akbıyık şunları belirtti: ""İkiyaka Dağlarında Kara Kuvvetleri ve Jandarma Komutanlıklarımızın üs bölgeleri var. Biz de İkiyaka Dağlarındaki Gölerbaşı, Binbir Kapı, Düztepe ve 3.365 Tepe Üs Bölgelerinde yapılan binalarımızı, kulelerimizi ve güvenlik yollarımızı kontrol etmek amacıyla bugün buraya geldik. Şuanda da Sat Göllerindeyiz. Burası 3.200 rakım ve halen kar var. Burası Türkiye’nin Alpleri diyebileceğimiz vatanın cennet bir köşesi. Eski günler artık geride kaldı. Vatandaşlarımız, dağcılarımız rahatlıkla buralara gelerek piknik yapabiliyorlar. Bunları da yerinde gördük."

Ziyarette Vali İdris Akbıyık'a Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş de eşlik etti.

1-20190905073028.jpg2-20190905073028.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum