Vali Akbıyık Hakkari'deki yatırımları denetledi

Vali Akbıyık Hakkari'deki yatırımları denetledi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Merzan Mahallesi'nde yapımına başlanan 1000 kişilik öğrenci yurdunun inşaatında incelemelerde bulundu,

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ‪Valisi İdris Akbıyık, Merzan Mahallesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan 1000 öğrenci kapasiteli KYK Yurdu inşaat sahasını ve kampüs alanında yapımı planlanan 1000 öğrenci kapasiteli yurt binası için bölge ve yer çalışmalarını denetledi.

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek ve Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ile birlikte Merzan Mahallesindeki temeli atılan bin kişilik Gençlik Sporun Öğrenci Yurdu inşaat çalışmasında denetim ve inceleme yaptı.

İlk olarak Gençlik Sporun Öğrenci Yurdu çalışmalarını denetleyen Vali Akbıyık, yetkililerden burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Keklikpınar Mahallesi'nde yapılan su deposunu inceleyen Akbıyık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hakkari'nin her tarafının inşaat alanına dönüştüğünü söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan bin kişilik öğrenci yurdunun yapıldığı alanı incelediklerini belirten Vali Akbıyık, "Ayrıca kampüs alanında 1000 kişilik ayrı bir öğrenci yurdu daha yapılacak. Üniversitemizin kinci etap derslik binalarındaki çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaları yerinde gördük. Belediyemizin su deposunda incelemelerde bulunduk. Bir taraftan doğal gaz çalışmaları, bir taraftan şehir için asfalt beton yol ve içme suyuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız, Hakkari halkının en iyi hizmeti almasıdır. Gerek belediye gerekse de bakanlıklar ve valiliğimizce yapılan hizmetlerle daha modern, daha yaşanabilir Hakkari için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Üniversite tarafından yapılan cami inşaatında de incelemelerde bulunan Vali Akbıyık, çalışmalar hakkında Rektör Pakiş’ten bilgi aldı.

1-20200708192331.jpg

1-20200708192150.jpg2-20200708192150.jpg3-20200708192150.jpg4-989.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum