Vali Akbıyık: Hakkari'de Yüzde 62 Kaçak Elektrik Kullanımı Var

Vali Akbıyık: Hakkari'de Yüzde 62 Kaçak Elektrik Kullanımı Var

Vatandaşların yüksek gelen elektrik faturalarından dert yanması üzerine Hakkari Valisi İdris Akbıyık VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, kaçak kullanım ve yüksek gelen faturalar hakkında bilgi aldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Süleyman Dilberoğlu ve mahalle muhtarları ile birlikte Vedaş Hakkari İl Müdürlüğünü ziyaret etti. .

Vedaş Müdürü İsmail Özdemir ve şirket çalışanları tarafından kurumun kapısında karşılanan Vali Akbıyık ve beraberindekiler bir süre Müdür İsmail  Özdemir ile görüştüler. 

Ziyaret ile ilili kısa bir açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, VEDAŞ il müdürlüğüne iadeyi ziyarette bulunduğunu belirtrek ziyaret vesilesi ile vatandaşların yüksek gelen elektrik faturları ile ilgili kurumdan bilgi alacaklarını söyledi. 

Son zamanlarda vatandaşların yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili şikayetler için valiliğe kadar geldiğini anlatan Vali Kabıyık, "Biz de hem il Müdürlüğümüze iadei ziyarette bulunduk hem de Hakkari merkez ve ilçelerinde elektrik dağıtımı ve yapılan çalışmalar ve kış şartları ile ilgili bilgi alacağız”dedi. 

Vali Akbıyık’a bilgi veren Vedaş Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir,  il genelinde 69 bin elektrik abonelerini olduğunu vurgulayarak, "2017 yılı sonu itibarı ile kaçak elektrik kullanımı yüzde 72 oranında idi. 2017-2018  yılı şuan ki değerlendirmelerimiz yüzde 62 oranındadır. 10-11 puan fark görünüyor. O da yaptığımız akıllı şebeke çalışmasıdır. Bilindiği üzere bizim bölgenin genelinde kaçak sayaçlar sayaçlara delinerek müdahale ediliyor, harici hat nötr  türleri üzerinde oynama yapılıyor. 3 ayda ise elektriği yüzde 40 oranında zam gelmiştir”

Vedaş Müdürü Özdemir'den bilgi alan Vali Akbıyık, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada ”Hakkari ilimizde ve ilçemiz genelinde maalesef yüzde 62 kaçak elektrik kullanımı var. Bunun yanında yine tesisatlardan kaynaklanan nötr  durumundan kaynaklanıyor. Burada vatandaşın yapması gereken öncelikli kaçak elektrik kullanmayacaklar. Çünkü apartmanda nötr  farzdan dolayı bir kişi kaçak elektrik kullanması tüm aboneleri etkiliyor. İkincisi de yanlış tesisatlardan kaynaklı  bunları da hızlı bir şekilde  tespit edilmesi gerekiyor” 

1-941.jpg2-852.jpg3-672.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
31 Yorum