Vali Akbıyık:  Hakkari'de vakalar artıyor!

Vali Akbıyık: Hakkari'de vakalar artıyor!

15 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık burada yaptığı açıklamada Hakkari'de koronavirüs vakalarının arttığını söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Akbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Başkan Yardımcısı Mühendis Hamit Zibek belediye hizmet binası konferans salonunda 15 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Toplantıda,, kentin içme suyu, yol, kanalizasyon, temizlik, toplu taşıma konuları ele alındı.

Hakkari’nin adete bir şantiyeye dönüştüğünü belirten Vali Akbıyık, "Kent merkezinde 11 kilometre asfalt( bsk) ve beton yol yapım çalışmaları doğalgaz boru döşemesi yapımı çalışması ile koordineli olarak devam ediyor. Zap vadisi ve Seyir tepesi tesisleri, Mir kalesinin halka açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Hakkari’nin 100 yıl su ihtiyacını karşılayacak içme suyu arıtma tesisi projesi ihalesi yapıldı ve yakın zamanda yapım ihalesine başlıyoruz.. Yol, su, kanalizasyon diğer taraftan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Toplu taşıma da bir ilki gerçekleştirerek 10 adet yeni minibüs alıp halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

Hakkari'de Covid-19 vakalarının arttığını belirten Vali Akbıyık,, koronavirüs ile mücadele konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü söyledi.

Vali Akbıyık,” Taziye kurma ve toplu düğün yemeklerini yasakladığımızı, düğün töreni saatlerini önce 6 saat belirlendiği ancak bunu 4 saate düşürdüğümüzü açıklamıştık.  Bütün tedbirleri almamıza rağmen halen sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlar var. İlimizde covid-19’da son günlerde artıyor.  Değerli muhtarlar mahalle sakinlerine anlatın düğünlerin 4 saat yapılacağı ve düğün yemekleri yasaklanmıştır.  Vaka sayıları artmaya devam ederse düğün törenlerini bir süreliğine yasaklamak zorunda kalacağız. Halkımıza çağrımız kurallara en iyi şekilde uyulmasıdır. Siz muhtarlara düşen ise kendi mahallenizi en iyi şeklinde bilgilendirmektir" dedi. 

Mahalle muhtarları ise sırasıyla mahallelerinin sorun ve sıkıntılarını anlatarak, yapılan belediye hizmetlerinden memnun olduklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum