Vali Akbıyık, Çağrı Merkezi ve İŞGEM'i ziyaret etti

Vali Akbıyık, Çağrı Merkezi ve İŞGEM'i ziyaret etti

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk ile birlikte yapımları devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi ve İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) hizmet binalarında incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık, çalışmaların son durumu hakkında ilgililerden bilgi alarak yapımları devam eden hizmet binalarının hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Burada bir açıklama yapan Vali Akbıyık, 112 Acil Çağrı Merkezi binasının bitirilmemesinin ardından olaylara daha hızlı ulaşılabileceğini belirtti.
 
Akbıyık, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bugün 112 çağrı merkezimizde incelemelerde bulunduk binamızda birtakım eksiklikler var bunların da bitirilmesinin ardından burada sağlık, emniyet, orman ve diğer bütün birimlerin çağrı merkezi olacak. Bu vesile ile gerek hasta gerek güvenlikle ilgili olsun bütün acil durumlarda en hızlı şekilde ulaşabileceğiz".
 
İş Geliştirme Merkezi binalarında da incelemelerde bulunan Vali Akbıyık, İŞGEM ile Hakkari'de ekonomik canlılık kazandırılacağını belirterek, "Yaklaşık 5 bin metrekare alanda 34 dükkânlı sosyal tesis kurulmuş Hakkâri’de özellikle bu dükkânların kurulması yani iş kurulması ile işsizliğe bir nebze olsun katkı yapacak bir merkez olacak. Burası Doğu Anadolu Projesi (DAP) tarafından finanse edildi. Valiliğimiz, ilimiz Özel İdaresi ve Hakkari Üniversitesi işbirliğinde oluşturulan bir proje tamamen faal duruma geçtiğinde ilimize ekonomik olarak canlılık katacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.