Vali: '8 Ekim'den itibaren Hasankeyf'i çembere alacağız'

Vali: '8 Ekim'den itibaren Hasankeyf'i çembere alacağız'

Ilısu Barajı'nın suları altında bırakılmaya çalışılan antik kent Hasankeyf ile ilgili açıklama yapan Batman Valisi 8 Ekim’den itibaren eski Hasankeyf yolunun trafiğe kapatılacağını eski yerleşim yerini güvenlik çemberine alınacağını söyledi.

12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf, içinde bulunduğu Dicle Vadisi'yle, 50 yıllık ekonomik ömre sahip Ilısu Barajı'nın suları altında bırakılmakla karşı karşıya. Devlet Su İşleri (DSİ) 18 Temmuz'da Ilısu Barajı'da kapakların kapatılarak, su tutma işlemini başlattı.

Cumhuriyet'ye yer alan habere göre Batman Valiliği, "Yeni Hasankeyf Yerleşim yeri Koordinasyon Toplantısını önceki gün Vali Hulusi Şahin başkanlığında Hasankeyf İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildiğini duyurdu.

Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ile TOKİ temsilcilerin katıldığı toplantıda konuşan Vali Hulusi Şahin, Hasankeyf ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yerleşkesinin yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Vali Şahin, “Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor" dedi.

''Ön görülemeyecek derecede büyük sorunlar''

Vali ayrıca Ilısu HES proje çalışmasının sona yaklaştığını belirterek, proje de yapılacak bir hatanın hiç ön görülemeyecek derecede büyük sorunlara sebebiyet verebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.