Vakıfbank, TCMB politika faizine endeksli kredi paketini açıkladı

Vakıfbank, TCMB politika faizine endeksli kredi paketini açıkladı

VakıfBank, imalat, ihracat ve ithal ikame amaçlı ürün üretmek amacıyla yatırım yapacak olan firmalar başta olmak üzere stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeni bir kredi paketi oluşturdu.

Bloomberg HT'nin haberine göre ‘TCMB politika faiz oranına endeksli’ şekilde kullandırılacak ‘Çıpa Kredisi’ faiz oranı, TCMB politika faiz oranına bağlı olarak aşağı yönlü değişecek.

Kredi vadesi boyunca yukarı yönlü bir faiz artışı da yapılmayacak.

TCMB politika faizine endeksli kredinin başlangıç faiz oranı yıllık yüzde 17,75 olarak belirlendi.

Paket 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmaların ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz uygulanabilecek.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yeni kredi paketinin TCMB politika faizine endeksli olarak kullandırılacağını ve TCMB politika faizi düştükçe, kredi faiz oranının da düşeceğini belirtti.

Üstünsalih, kredinin bu yönüyle sektörde bir ilk olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.