Üniversite öğrencileri Yüksekova'daki fabrikaları gezdi

Üniversite öğrencileri Yüksekova'daki fabrikaları gezdi

Hakkari Üniversitesine bağlı Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nda öğrenimi gören öğrenciler,ilçedeki fabrikaları gezerek bilgi aldı.

Yüksekova Yüksek Meslek Okulunda okuyan 70 öğrenci, Yüksekova ilçesinde bir diz ziyaretlerde bulundu. Öğrenciler ilk ziyareti BüyükÇiftlik Beldesinde bulunan Zey Su üretim tesisi oldu. Fabrikada suyun nasıl şişelendiğini ve paketlendiğini görme imkanı bulan öğrenciler, daha sonra İlçe merkezinde bulunan Baskın Süt ve Tat-San Yemek fabrikaları gezdi.

Hakkari Üniversitesine bağlı Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören 70 öğrenci,Yüksekova'daki fabrikaları gezerek üretimin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi aldı. Öğrenciler,İlçe merkesindeki Baskın Süt,Tat-San SanYemek Fabrikaları ile Büyükçiftlik Beldesinde bulunan Zey-Su fabrikasını gezip,yapılan üretim hakkında fabrika yetkililerinden bilgi aldı.

Yüksekova Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mustafa Güven Gök, geziden çok keyif aldıklarını belirterek,“Yüksekova Meslek Yüksek Okulu olarak, Girişimcilik üretim yöntemleri ve kalite yöntemleri,  dersleri kapsamında öğrencilerimize özellikle ikinci sınıf öğrencilerimize teknik bir gezi yaptırdık. Bu pratik uygulamada, teorik olarak gördükleri derslerin grafik olarak da uygulamada nasıl gerçekleştiği, yöntemlerin nasıl olduğunu, üretimlerin nasıl olduğunu yerinde görsünler istedik.Gezimizin  asıl amacı buydu. Bu gezide ilk olarak Zey-Su fabrikasını gezdik. Bize üretimlerin nasıl yaptıklarını, suyun ilk şişe formundan plastik hammadde formundan şişeye nasıl dönüştüğünü, suyun nasıl paketlenip kolilendiğini basamak basamak anlatıp öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Bu gezimiz, öğrencilerimiz açısından çok güzel  oldu."dedi.

Lojistik bölümünde okuyan ikinci sınıf öğrencisi Kader Şen, “Buraya geliş amacımızın fabrikalarda el değmemiş şekilde hammaddesi nasıl oluştuğunu görmektir.  Zey suyun retim tesislerinde suyun kaynağın han maddesinin nasıl oluştuğunu yerin görmek olduğunu belirten Şen, “ürünün nasıl ortaya çıktığını bir insanın eli değip değmediği konusunda yerinde görmektir amacımız. Hocalarımız bize derste anlattığında kafamızda bir şeyler canlanıyordu. Ama dokunduğun zaman gördüğün zaman çok farklı bir şey olduğunu görüyorsun maddenin tam kaynağına indiğin zaman artık ona güvenebiliyorsun.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe merkezindeki Basın Kardeşler Süt Fabrikasını gezdi. Burada öğrencilerdi karşılayan Baskın Süt Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Necip Baskın, öğrencilerİ süt tesisini gezdirerek bilgilendirildi.

Ardından Yüksekova’nın tek yemek fabrikası olan Tat-San Yemek fabrikasını ziyaret eden öğrenciler, Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Selçuk,tarafından ağırlandı. Burdada yemek fabrikası hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra ilçeden ayrıldı.

 
 

Kaynak:yuksekovahalkınsesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.