Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti yönetimini "FETÖ'cü sızma"ya izin vermek ve "Atatürk çizgisindeki milliyetçilerin tasfiyesi" ile suçlayan İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, kurucuları arasında bulunduğu partiden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında parti yönetimine ağır suçlamalarda bulunarak istifa ettiğini açıkladı.    

Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadığını ve asla parti içi muhalefet yapmadığını söyleyen Özdağ, "Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu" iddiasında bulundu.

"Yerli ve milli muhalefet"

Parti yönetiminin İYİ Parti'yi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) uydusu haline getirdiğini ileri süren Özdağ, "Nasıl bir sarı sendikacılık varsa, bir de sarı muhalefetçilik var. Bu sarı muhalefetçilik de ödülünü Erdoğan tarafından yerli ve milli muhalefet olarak adlandırılmakla alıyor" diye konuştu.

İstifasının en önemli iki nedenini, dört kez uyarmasına rağmen yerel seçimlerde İdris Naim Şahin'in Ordu'dan büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesi ve "HDP'nin Kars'ta kazanma riskine rağmen Akşener'in İYİ Parti adayını geri çekmemesi" olarak açıklayan Özdağ, Akşener'i HDP'nin kazanması sürecinin önünü açmakla suçladı.

"Akşener yalan söylüyor"

Geçen yıl Eylül ayındaki parti olağan kongresinde aday olmadığı halde delegelere dağıtılan kara listede isminin üstünün çizildiğini belirten Özdağ, "Meral Akşener, bu listeden haberi olmadığını söylüyor. Meral Akşener yalan söylüyor. Liste Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş, tetikçiliğini de Uğur Poyraz ve Buğra Kavuncu yapmışlardır" ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili iddialarını bir kez daha yineleyen Özdağ, "Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır, hatta iç içe geçmiştir…İYİ Parti içerisindeki FETÖ'cü ilerleme maalesef devam ediyor. Türk milliyetçileri zamanı geldiğinde bu zihniyetten ağır bir şekilde hesap soracaktır. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 

"Kripto" suçlaması

İstanbul milletvekili Özdağ, "FETÖ"cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, 30 Ağustos'u 'Türkiyelilerin bayramı' diye kutlayan kriptolarla, Atatürk'ün Türk milleti anlayışını kabul etmeyen siyasi omurgasızlarla, HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp kapatılmasına karşı çıkanlarla…aynı partide bulunmam mümkün değildir. Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama ben, Akşener'le birlikte kurucusu olduğum, kurucular kurulunu kendisiyle birlikte oluşturduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" dedi.

Yeni parti kuracak mı?

Özdağ, yeni bir parti kurma girişiminde bulunmayı düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya ise "Ben değerli arkadaşlarımla, ülküdaşlarımla vatanseverlerle İsmail Koncuk vekilimle uzun bir süreden beri istişarede bulunuyoruz. Meral Akşener'in merakı bizlerin parti kurduğu zaman kaç oy alacağı şeklinde bir merak. Bizim böyle bir merakımız yok. Bizim merakımız Türkiye için, Türk milleti için, Atatürk'ün bize bıraktığı mirasın 21'inci yüzyıla taşınması için bir mücadeleden ibaret. Biz bu mücadaleyi Allahın izniyle ve Türk milletinin desteğiyle vereceğiz inşallah" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.