Uluslararası bisiklet kupası yarışları Hakkari'de yapıldı

Uluslararası bisiklet kupası yarışları Hakkari'de yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışması Hakkâri’de yapıldı.

Merzan Mahallesi'nde erkekler ve kızlar kategorisinde düzenlenen organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan ve Japonya'dan da olmak üzere 13 sporcu katıldı.

Yarışma öncesi açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık, bugün Hakkâri’nin Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Gerçekleştirilen bu organizasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Akbıyık, "Değişik ülkelerden bisiklet yarışmacıları burada. Bu yarışlar ilimizin, ülkemizin tanıtımı ve dağ bisikletine olan ilginin artması açısından önemli. Hakkâri dağ sporları, kış sporları ve kış turizmi anlamında önemli bir merkez. İnşallah bu potansiyeli bundan sonra da yapacağımız ulusal ve uluslararası turnuvalarla hem Türkiye’mize hem de yurt dışında tanıtacağız." dedi.

Sporcuları ve diğer konukları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getiren Vali Akbıyık,  "Sporculara misafirperverliğimizi göstereceğiz, Hakkâri’mizi en güzel şekilde tanıtacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Bisiklet Federasyonuna, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, katkı sunan herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Merzan Mahallesi’nde oluşturulan 4 kilometrelik zorlu parkurda 8 tur yarışan sporcular dereye girmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarış sonucunda erkeklerde birinciliği Kazakistanlı Shakir Adilov kazanırken, Kazakistanlı Kirill Kazantsev ikinciliği, Japon Taki Sawada üçüncülüğü elde etti.

Kızlarda ise yarışa katılan tek sporcu Ayşe Çakır birinci oldu.

Hakkari'nin ilk defa uluslararası bir organizasyonuna ev sahipliği yaptığı Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışmasında dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür tarafından verildi.

Vali Akbıyık, dereceye giren sporculara ödüllerinin yanı sıra Hakkâri yöresine ait el dokuması kilim hediye etti.

5-506.jpg1-20190922162851.jpg3-20190922162851.jpg4-753.jpg

2-20190922162956.jpg7-244.jpg8-184.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.